ראזק מצראווה בע"מ נ' שלאביה
|
ת"ט בית משפט השלום כפר סבא |
46284-11-13
17.4.2014 |
|
בפני : צוריאל לרנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סנאבל שלאביה |
: ראזק מצראווה בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
1.המבקשת הגישה בקשה לשחרור רכב שנתפס מסוג טויוטה במסגרת הליכי הוצל"פ.
2.המבקשת הגישה התנגדות לביצוע שטר והליכי ההוצל"פ עוכבו.
3.כב' הרשם הבכיר לרנר הציע לצדדים לנסות ולהגיע להסכמות בכל הנוגע לתנאים לשחרור הרכב שנתפס קודם לעיכוב ההליכים, אך הצדדים לא הגיעו להסכמות.
4.לאחר קבלת תגובת המשיבה ותגובת המבקשת לתגובת המשיבה, ניתנה ביום 8.1.14 החלטה לשחרור הרכב לידי המבקשת בתנאי שתפקיד סך של 4,000 ₪ בקופת ההוצל"פ (בנוסף לסכום שהופקד זה מכבר לעיכוב הליכים) ותשלם את דמי האחסון.
5.המבקשת הגישה בקשה להפחתת דמי הערבות מסך של 4,000 ₪ לסך של 2,500 ₪ בטענה שהינה נתונה למצב כלכלי קשה, הינה זקוקה לרכב לצרכי משפחתה וכן שהשתכרה סך של 1,300 ₪ בלבד במסגרת עבודתה בחברת כוח אדם, עד שפוטרה. כמו כן, טוענת המבקשת שהינה זקוקה לרכב לצורך טיפול בבנה בן ה 5 שנפגע לאחרונה בתאונת דרכים (צורף אישור רפואי) ולכך שהרכב עומד כאבן שאין לה הופכין במחסן וכתוצאה מכך נגרם נזק לרכב ואובדן ערך.
6.הבקשה הועברה לתגובת המשיבה שמתנגדת לבקשה מהטעמים המפורטים בתגובתה והתגובה הועברה לתגובת המבקשת.
7.לאחר ששקלתי טענות הצדדים, בהתחשב בנסיבותיה האישיות של המבקשת, כפי שפורטו לראשונה בבקשה ובתגובה לתגובה, בהתחשב בזאת שהרכב עומד כאבן שאין לה הופכין במחסן והדיון בהתנגדות קבוע לחודש 11/14 כך שהרכב מאבד מערכו ונגרם לו נזק לרבות דמי אחסון גבוהים, בהתחשב בגובה השטר נשוא ההליך ולמרות התנגדותה של המשיבה, הנני נעתר לבקשתה של המבקשת ומורה בזאת שהרכב ישוחרר למבקשת כנגד הפקדת סך נוסף של 2,500 ₪ בלבד ותשלום דמי האחסון ע"י המבקשת ישירות למחסן.
8.ההחלטה בבקשה ניתנה זה עתה נוכח זאת שהבקשות לא הועברו מיד עם הגשתן ישירות לסל המשימות שלי.
המזכירות תשלח החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, י"ז ניסן תשע"ד, 17 אפריל 2014, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|